Kindercluster Ibisdreef

Het Kindercluster Ibisdreef in Utrecht bestaat uit twee basisscholen, een ontmoetingsruimte, ouderlokaal, VVE en een gymzaal. Het project was een Engineer en Build traject waarbij een realisatie van lage exploitatiekosten en een goed binnenklimaat kern van de opgave waren. In dit kader heeft Pairdirect in opdracht van Breman Installatiegroep de volgende componenten mogen leveren voor het variabele luchtreguleringssysteem: Variabel volume regelaars, Brandkleppen, perforatieroosters.

De scholen zijn overhoeks geplaatst, waardoor ze beiden optimaal in het zicht liggen. Het gebouw heeft geen voor- en achterkant, maar een formele zijde met hoofdentree en een informatie zijde voor de kinderen. Daar liggen de entrees van de scholen en vormt het schoolplein samen met het openbare groen een mooie speelplek.