Radboud UMC Cyclotron

In opdracht van het RadboudUMC / Radboud Translational Medicine (RTM) is op de campus van het RadboudUMC een volledig ingerichte cyclotronfaciliteit ontworpen, waar volgens de internationale GMP-richtlijnen radiofarmaca geproduceerd gaan worden.

In een nieuw gerealiseerde kelder naast het bestaande gebouw is de cyclotronbunker opgenomen. Op de begane grond zijn de openbare functies te vinden, terwijl de gehele -1 verdieping als B-lab ingericht is. Deze vloer verschaft toegang tot de nieuwe kelder met cyclotronbunker en een GMP-laboratorium, welke middels het box-in-box principe in het hart van de verdieping geplaatst is. De verdiepte tuin verzorgt hierbij veel daglicht, wat tot een prettige werkomgeving leidt. De gehele -2 verdieping is in gebruik als technische ruimte voor de installaties en subconstructies van de hotcellen.

Pairdirect heeft in de openbare ruimtes de, in de Inteco klimaatplafond geïntegreerde, plafond wervelroosters geleverd. De roosters zijn op aanvraag aangepast qua glansgraad voor een naadloze integratie. Geleverd in opdracht van Croon, Wolter & Dros.